Nucli de Sant Genís
Jorba

Entre el quilòmetre 548 i 549 de l’antiga NIIa.

XII
    Residencial - cultural - productiu
    Cristina Belmonte - iPAT Serveis Culturals

Nucli agregat al municipi de Jorba, documentat des dels segle XII i centrat per l’església de Sant Genís al voltant de la qual, es concentren bona part de les edificacions. Tot i així té diferents agrupaments de cases tant al nord com al sud del nucli més antic.

El centre està articulat pel carrer Major al nord de qual trobem edificis com el centre agrícola o el cementiri, i a la banda sud destaca l’Església, datada al segle XIII però reformada a XVII o el Molí d’oli de Cal Gibert datat del 1880.

Fora del nucli pròpiament dit, al nord i a tocar de la NII, per on passava l’antic camí ral trobem diverses industries i masos com Cal Saboner, Cal Pau; La Torreta, Cal Bofier nou o Ca la Minga.

Entre els masos dispersos a redós del nucli hi ha Cal Llorenç o Cal Pascol entre d’altres. Bona part d’aquests masos son construccions dels segles XVII i XVIII.