Nucli antic de Taradell
Taradell

Taradell

XVI-XX
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

El nucli antic de Taradell està definit per l'espai de l'antiga sagrera de Sant Genís de Taradell, que va expandir-se vers a llevant i migdia a l'entorn dels camins principals, amb la Plaça, la Plaça de Santa Llúcia i d'en Gili; i els carrers de la Vila i de Sant Sebastià. S'hi conserven cases d'una i dues crugies, amb la coberta a dues vesssants i el carener paral·lel a la façana, moltes d'elles obertes amb portals i finestrals de pedra carejada. Algunes de les obertures de les cases estan inscrites, entre les que en destaquen algunes del segle XVI, tot i que la majoria són del segle XVIII.

L'origen del nucli de Taradell el trobem en la sagrera de Sant Genís de Taradell, documentada des de principi del segle XIII. El creixement d'aquest nucli no es va produir fins al segle XVI, amb la formació de les principals places i carrers, que seguiren expandint-se fins al segle XX.

SOLAGRAN, S. (2010). Els carrers de Taradell. Prats de Lluçanès: Editorial Cal Siller.