Nou magatzem de bales
Sant Vicenç de Torelló

Colònia Borgonyà
    A l'extrem de llevant de la colònia

BPU (PMU-1 Borgonyà , DOGC 24/04/2006)
    Antoni Rodríguez Fernández / Marta Lloret Blackburn

El nou magatzem de bales està situat a l'extrem de llevant del complex industrial de Borgonyà, a continuació del carrer Ter. És una nau aïllada de notables dimensions, d'un sol nivell d'alçat i la coberta de teula romana a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. Les façanes es caracteritzen per la combinació del maó vist formant pilastres i al coronament amb l'arrebossat. Enmig s'hi intercalen les obertures rectangulars d'arc pla arrebossat. A la part inferior dels murs hi ha un petit sòcol de pedra.

El nou magatzem de bales va construir-se durant la tercera fase d'ampliació de la colònia Borgonyà, durant la dècada de 1960.

COLOMER, P. [et al.]. (1996). Borgonyà: una colònia industrial del Ter (1895-1995). Vic: Eumo Editorial.