Nits Culturals
Sant Pere Sallavinera

Plaça Major. Nucli Sant Pere Sallavinera

Associació Nits Culturals
    Núria Cabañas

Les Nits Culturals es celebren el primer divendres i dissabte de juliol. Les actuacions es localitzen a la Plaça Major de Sant Pere Sallavinera; se'n realitza una el divendres i el dissabte al vespre dirigit a un públic jove- adult i una el dissabte a la tarda destinada a un públic familiar i infantil. Després de cada actuació s'ofereix un refrigeri amb l'objectiu d'apropar el públic amb l'artista.
    Cada espectacle es presentat per contextualitzar l'obra i l'autor de la mà de Miquel Desclot. Hi ha format part espectacles com D'Orient a Occident i de l'Antic al Nou Món dirigit per Jordi Savall, L'orquestra de la cambra de l'Empordà, L'orquestra de la Cambra del Gran Teatre del Liceu, Albert Guinovart amb l'obra Bicentanari de Franz Liszt, L'Ànima Nua - clàssica por castañuelas, la Companyia del Príncep Totilau amb l'obra Monsieur Croche o la Companyia Òpera Oberta amb la Flauta Màgica.

Les Nits Culturals van iniciar-se l'any 1993 fins l'any 2002 i es van reprendre novament l'any 2006. Van sorgir amb la finalitat d'apropar els espectacles que s'ofereixen a les grans ciutats a pobles amb pocs habitants amb l'objectiu que arribin a tots els públics.
    Les primeres Nits Culturals les van emprendre una família molt vinculada al Liceu que va traslladar-se a Sant Pere Sallavinera i amics d'Albert Guinovart, qui hi va presentar l'obra Recital de Leid de piano. Dos anys més tard es va constituir l'Associació Nits Culturals des de la qual s'ha anat organitzant fins a l'actualitat.

Dossier Nits Culturals. Sant Pere Sallavinera. La il·lusió de tot un poble.