Necròpolis
Sobremunt

Sector nord-est del terme municipal
    A 1350 metres per pista forestal de la carretera BV. 4607, punt quilomètric 0'700.

Jaciment destruït gairebé en la seva totalitat.
    Jordi Compte i Marta Homs

La necròpolis es troba situada en el lloc conegut com el Cementiri, al damunt d'un petit serrat a tocar de la pista que condueix a l'ermita de Santa Llúcia. Es tractava d'un jaciment format per nombroses tombes de lloses de les quals sols se'n conserven algunes sota una capa de terra i vegetació. La resta van ser destruïdes quan es va ampliar el camp que hi ha a prop. L'erosió constant del serrat també ha propiciat la desaparició d'algunes tombes ja que fons orals asseguren haver vist ossos sobresortint de terra en la vessant sud-est del serrat, actualment molt erosionat. Es pot observar una tomba de llosa sota la capa d'herba, sense coberta, amb orientació est-oest, que presenta una amplada de 38 centímetres i una llargada indeterminada ja que es troba parcialment tapada. Al voltant es veuen algunes pedres i lloses apilonades, possiblement extretes del camp on hi havia les tombes que es van destruir.