Murs de pedra seca dels horts de can Bernat
Sant Pere de Vilamajor

Can Bernat (Veïnat de Santa Susanna)
    A uns 130 m al sud-est de can Bernat, sobre el marge de la pista, entre els dos sots.

Hi ha despreniments d'algunes pedres d'aquestes parets
    Virgínia Cepero González

Murs de pedra seca situats a uns 130 m al sud-est de can Bernat, sobre el marge de la pista, entre el sot de can Bernat i el dels Horts
    Els murs formen feixes de terres, antigament conreades, corresponents als antics horts de la masia.

Les construccions de pedra seca tenen un gran valor històric i són un autèntic referent a molts territoris on predominen. En aquest sentit, han configurat al llarg dels segles uns paisatges agrícoles i ramaders, plenament adaptats als sòls i al clima.
    Els murs de pedra seca, a més de formar bancals o delimitar parcel·les, constitueixen rics ecosistemes per a moltes espècies animals (insectes i invertebrats, amfibis, rèptils i petits mamífers i també algunes espècies d'aus que hi nidifiquen) i vegetals (falgueres, líquens i molses).