Muralles de la Riereta, l'Horta i Santa Cristina
Sallent

XV-XVIII
    Molt malmès. En alguns casos reutilitzats per a altres usos.
    Catàleg Urbanístic (26-5-1999)
    Lluís Len / Jaume Perarnau

Restes de les antigues muralles de la Vila de Sallent. Destaquen 3 panys de paret diferenciats de l'antiga fortificació del segle XIV, d'uns 7 metres d'alçada màxima al carrer de Sant Bernat i encarades al riu Llobregat. A la Riereta hi ha restes més transformades de les antigues muralles on si distingeixen dues torres de defensa de tres pisos, molt malmeses. En aquest indret, a l'igual que en bona part de la resta del clos, les parets del darrera de les cases es confonen amb la pròpia estructura de la muralla, utilitzant-se també com a element defensiu

Les muralles de la vila van començar a edificar-se al segle XV i van ser restaurades el 1538.

AA.DD. "Sallent a l'abast" .- Ed. FAES .- Sallent 1982 p.124 AA.DD. "Inventario histórico, artístico, arqueológico de la provincia de Barcelona. Sallent" SOLÀ, Fortià "Història de Sallent" .- Vic 1920 .