Muralla vora la Cira
Centelles

Es desconeix
    BCIL (PEPCHC 4-5-1995)
    Agència Catalana de l'Aigua. Carrer Provença 204-208. 08036 Barcelona.
    Jordi Petit Gil

Petit mur que bordeja el torrent de la Cira entre les parcel·les de la part del darrera del carrer Santa Anna i els jardins de la casa Pratmarsó, fa aproximadament 1,5 metres d'alçada.

Com a resultat de les obres de fortificació i urbanització impulsades per Lluís I i Guillem Ramon II, a mitjan del segle XVI la vila de Santa Coloma estava rodejada per un cinturó emmurallat format per portals fortificats, murs i els darreres de les cases allà on hi havia edificacions. Les parets actuals són les restes del mur que es va construir al principi de urbanitzar el torrent de la Cira a aquella alçada, es va fer per assegurar que no s'esllavissessin les edificacions residencials que es van construir pels costats.

- PLADEVALL, Antoni (1987). Centelles. Aproximació a la seva història. Ajuntament de Vic.