Pintura mural de l'Espai Capmany
Ripollet

A l’Espai Maria Aurèlia Capmany (entre l’Ajuntament i la Biblioteca municipal)

XXI
    Fullet
    Dolent
    A més de les alteracions pròpies del moviment estructural del mur de contenció (fissures i esquerdes) i les abrasions per contacte, la font més important de degradació era la humitat per acció directa de l’aigua que regalimava des d’una conducció a la part superior de l’obra. Les conseqüències eren l’estovament, aixecament i pèrdua dels materials pictòrics i la proliferació de fongs damunt de la superfície.
    Actualment cobert amb una planxa metàl·lica.
    Ajuntament de Ripollet
    Rosa Gasol (OPC) i Paula Solé (CIP Molí d’en Rata)

Ripollet va celebrar, el 15 de setembre de 2018, la inauguració d'un nou espai cultural i de lectura a l'aire lliure, l'Espai Maria Aurèlia Capmany. Aquest indret va néixer amb l'objectiu de convertir-se en un nou espai cultural i de lectura a l'aire lliure, on es desenvolupin activitats de dinamització cultural i de promoció i difusió de la lectura i la literatura, amb un mural en homenatge a la figura i l'obra de Maria Aurèlia Capmany. Al costat del rostre de Capmany es pot llegir una cita seva: "La veritat necessita ser dita, perquè si no es diu no existeix".

Art urbà

Aquesta obra forma part del projecte realitzat en col·laboració entre el Laboratori de Conservació-Restauració de l’OPC i el Centre de Patrimoni Molí d’En Rata de Ripollet, per a la documentació de les obres d’art urbà i la creació d’un protocol de conservació preventiva.

El mural va partir d'una proposta de la Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals (CRAC) que es va fer realitat durant els etembre del 2018 coincidint amb l'Any del Llibre i amb el centenari del naixement de l'escriptora, política i feminista.

- AVECILLA, N. i GASOL, R. (2023): Preventive conservation of street art in Ripollet (Barcelona). A: 20th Triennial Conference ICOM-CC 2023, València.

- GASOL, R. i PÉREZ, M. (2023): Creació d’un protocol de conservació preventiva per a l’art mural urbà de Ripollet (Barcelona). XVII Reunió Tècnica de Conservació i Restauració. A: L’evolució de les especialitats en conservació-restauració: nous reptes i perfils professionals. Barcelona: CRAC, 2023, p. 295-301.