Mural de cal Claret
Els Prats de Rei

Carrer Nou, 17
    A la planta baixa de la façana de la casa urbana de cal Claret.

Naïf
    Jordina Sales Carbonell

Encastat a la façana arrebossada de la casa històrica de cal Claret es localitza un petit mural de ceràmica realitzat als anys 90' del segle XX. Es tracta d'un panell rectangular amb el costat superior coronat amb línies ondulades. El panell el conformen un total de quinze peces de ceràmica, dotze quadrades i les tres de la part superior amb formes irregulars. A nivell compositiu, l'escena representada es divideix en dos registres: al superior, una representació de la Mare de Déu del Portal amb el Nen apareix sobre un núvol blau que irradia cinc raigs, i a la dreta del núvol s'hi ha representat l'escut heràldic de la vila en la seva forma simple; al registre inferior s'hi representa un obrador de pa amb tres forners que porten el típic davantal blanc, un dels quals està amassant el pa mentre que els altres dos s'ocupen del forn, del qual se n'ha representat la boca i la cambra de combustió. A la part exterior de l'obrador, un quart forner porta una barra de pa a la mà mentre camina entre sacs de farina. Tota la composició, de marcat estil naïf, està emmarcada amb un llistó blanc decorat amb taques grogues, marrons i blaves que s'alternen regularment.

Cal Claret, ubicada just al costat de la Casa de la Vila i al centre neuràlgic de la població, és una de les cases històriques de la vila de Prats de Rei. L'estructura general ha estat molt reformada i la seva aparença actual correspon a un edifici de la primera meitat del segle XX, tot i que els seus orígens són molt més antics. L'any 1803, als baixos d'aquesta casa s'hi va obrir un comerç de forn de pa que va romandre en actiu fins fa uns pocs anys. El mural descrit rememora aquesta activitat econòmica i artesanal centenària.