Mural ceràmic de l’Ajuntament
Jorba

Nucli urbà de Jorba.

Gabriel Garriga Mir
    Ajuntament de Jorba
    Xavier Bermúdez - iPAT Serveis Culturals

Gran mural ceràmic situat a la façana de llevant de l’Ajuntament. De forma rectangular apaïsada, amb la part superior fent un arc rebaixat, està emmarcat per peces ceràmiques en relleu amb motius vegetals. A l’interior s’hi representen elements arquitectònics destacats del municipi: la creu de terme, el pont vell, l’església parroquial de Sant Pere, la font del safareig, l’ermita de la Mare de Déu de la Sala i el castell de Jorba.

A la part superior central hi ha una obertura circular amb un vitrall que representa l’escut de Jorba. El mural l’emmarca de nou amb les peces ceràmiques amb motius vegetals, i el flanqueja amb la representació de quatre conreus tradicionals: espigues de blat, una parra amb gotims de raïm, unes branques d’ametller florit i unes branques d’olivera. Finalment, dues dates inscrites en una beta: 978 i 1978, que revelen el motiu del mural: la celebració del mil·lenari de Jorba.

La signatura de l’autor i l’any de realització es troben a l’angle inferior dret.