Monument rotonda de la carretera de Vilanova Vilafranca del Penedès

Carretera de Vilanova, confluència amb la Ronda de Mar

XXI
    Fèlix Plantalech i Batlle
    Ajuntament de Vilafranca del Penedès (C. de la Cort, 14).
    Jordi Montlló Bolart

Monument que tracta la rotonda on està ubicat, i que fa 75 metres de diàmetre, com un tot escultòric, pensat com un fragment de la geografia penedesenca, marcada per tres elements:una barraca de pedra seca, de planta circular en forma de mitja esfera, un marge també de pedra seca i deu elements de ferro paral·lels simulant els solcs de l'arada a la terra.

Fèlix Plantalech va néixer a Vilafranca l'any 1950 i va ser regidor i cap de llista del PSUC a la vila del 79 al 83. A partir d'aquest any decideix dedicar-se professionalment a la pintura. El seu taller està Castellví de la Marca.

ANSON, Sergi (2006) La rotonda de la carretera de Vilanova evocarà el paisatge penedesenc amb una barraca de pedra seca.