Monument "L'altra història"
Palafolls

Cultural
    Ajuntament de Palafolls
    Àlvar Saez Puig

El monument escultura plana L'altra història està realitzat en ceràmica i acer inoxidable.

Segons comenta Antoni Selvaggi (un dels autors de l'obra), l’escultura neix a partir d’una tela de gran format que va exposar el 1990 a Barcelona, formant part d’una sèrie. En aquesta exposició, cada quadre era una reflexió sobre la percepció que tenim de la realitat.

L’escultura ‘L’altra història‘ neix justament del que assumim com a veritable, quan llegim la història.

Aquesta obra està molt lligada a Roig i Jalpí, personatge que dona nom al carrer on es troba. És un diàleg amb la manera que aquest frare explica la història als seus llibres. Realitat i ficció.

L'obra en forma de plafó recorda el llenguatge mironià.

L’obra original en la qual es basa es titula igual, és datada el 1989, la tècnica utilitzada és pigments sobre tela i les mides són 197 x 130 cm.

- Ajuntament de Palafolls (2011). Palafolls: Mobles, objectes i altres foteses. Palafolls. Edicions del Roig.