Monument dedicat a Ot, el Bruixot
Moià

Part sud del Parc Municipal.

Molist
    Ajuntament - Pl. Sant Sebastià, 1 08180 Moià
    Cristina Casinos

Escultura en bronze de pàtina verda fosca, d'aproximadament 1,25 m, que representa, figurativament, l'Ot el Bruixot de les tires humorístiques de l'autor J. LL. Martínez Picanyol, sobre quatre llibres de pedra artificial de color argilós-almagra. Els llibres tenen pèrdues a les arestes, sobretot el tercer comptant des de dalt.
    L'escultura està sobre una pastilla de formigó i una pedra que estan rodejats de travessers de via de tren. A la banda oest dels llibres es poden apreciar dos forats que podrien haver subjectat algun tipus de placa.

Aquest personatge forma part de la memòria de molts catalans i sobretot de molts moianesos. El seu autor, Picanyol, va néixer a Moià i va haver de marxar a Barcelona on després d'un cert temps va fer famós a aquest Bruixot. Així, Picanyol va començar a dibuixar tires humorístiques i l'any 1971 col·laborava amb Cavall Fort fins als nostres dies. A banda d'en Ot, Picanyol va crear altres personatges, entre els quals els seus preferits són el pilot Boris i la petita Neus de la família Moixò.

Domingo Díaz, E ( 2007); Moià, una vila, un poble, una il·lusió. Pàg. 122-123. Ajuntament de Moià. Ed. T&T. Moià.