Monument al Gos Caçador
Taradell

Pl. del Gos Caçador

Joan Coll i González i Josep Ricart i Maimir
    Ajuntament de Taradell. C. de la Vila, 45. 08552 Taradell
    Dídac Pàmies-Antequem, S.L.

El monument dóna nom a la plaça on està situat. Està format per tres grans monòlits de pedra local disposats verticalment. Al frontal hi apareixen les siluetes en ferro de tres gossos caçadors (coniller, senglaner i perdiguer); al centre hi ha la inscripció amb el nom del monument i a la part superior hi apareix l'escut de Taradell flanquejat pels escuts de l'Associació de la Fira del Caçador a l'esquerra i de la Societat de Caçadors de Taradell a la dreta. A la banda posterior hi apareixen els escuts de la Federació Catalana de Caça i de la Federació Catalana de Caça Territorial de Barcelona, així com una placa en record de Joan Coll, de l'Agrupació Caçadors de Senglars de Taradell, afegides totes amb posterioritat. També hi ha la silueta d'una dona subjectant un cadell de gos en homenatge a la dona del caçador, també afegida posteriorment. Per acabar, en un lateral hi ha una placa de pedra amb un text de Lluís Bosch titulat Al gos: "Pel caçador, el seu gos ho fa tot si el sap manar. És intel·ligent i savi. Només li falta parlar, etc…".

Originàriament el poema de Lluís Bosch era més llarg, però per raons de logística es varen descartar dues estrofes. El poema sencer es pot llegir a la Revista Taradell, núm. 590.

Es va inaugurar l'any 1997, en motiu de la celebració de la Fira del Caçador del mateix any. En l'elaboració hi varen participar una quarantena de persones sota la batuta de Joan Coll. El disseny dels gossos és de Josep Ricart i Maimir.

SOLAGRAN, S. (2010). Els carrers de Taradell. Prats de Lluçanès: Editorial Cal Siller.
    1997: Revista Taradell. Núm. 590