Monument a Marià Cubí
Malgrat de Mar

Pl. Marià Cubí

Ajuntament de Malgrat. Carrer del Carme, 30. 08380 Malgrat de Mar
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Monument situat al centre de la placeta de Marià Cubí. Es tracta d'un bust de pedra de mida natural on s'hi representa a Marià Cubí. Està col·locat sobre una peana rectangular de maó a la part frontal de la qual hi ha fixada una placa de marbre on hi consta: "MALGRAT A MARIANO CUBI 1801 A 1875".

El científic Marià Cubí i Soler va néixer a Malgrat de Mar l'any 1801. L'any 1820 va marxar a Estats Units on va dedicar-se a l'ensenyament d'idiomes, fins que va entrar en contacte amb la frenologia, a la que es dedicà a partir d'aleshores. El 1842 va tornar a Barcelona per difondre la frenologia, ja sigui a través de cursos com de nombroses publicacions. Va morir a Barcelona l'any 1875.

MASSONS, J.M. (2010). Història de la Vila de Malgrat de Mar. Malgrat de Mar: Ajuntament de Malgrat de Mar.