Monument a l'Esport i als Nens
Ripollet

Disseny: Manuel Cajaraville, Dibuix: Emilio Mendivil, Realització: Joaquin Viera
    Excrements d’aus; teranyines i pancartes (2023)
    Ajuntament de Ripollet, c/ Balmes, 2, Ripollet (08291)
    J Douet; Núria Avecilla(OPC) i Paula Solé (Ajuntament de Ripollet)

Escultura en la forma d'una estructura metàl·lica, de planta hexagonal, amb figures de diferents esportistes a tres de les sis cares, realitzada per Manuel Cajaraville. A una banda es troba una placa de ferro com un llibre obert. A mà esquerra estan escrits els noms dels dotze nens, i a mà dreta: En agraïment al poble de Ripollet. Retorn a casa' Ripollet, 6 de juny del 2000 Als nostres adolescents, que ens van /deixar el 6 de juliol del 2000 a Golmayo./ Son coloms blancs en un cel net/ ple de roselles./ Us retrobem en la claror/ de cada estrella./ Son fils de llum que somriu/al nostre poble/ i ens repeteix que us hem quedat molt a la vora./ I cada nit, en contemplar/ que ha mort la tarda, sabrem que el cor de vostre cor retorna a casa. Manel Tort i Martí

Obra escultòrica erigida a la memòria dels alumnes d'ESO del col·legi de Sant Esteve, en motiu del tràgic accident succeït durant el desplaçament als campaments d'estiu a La Aguilera (Burgos), succeït el 6 de juliol del 2000 a la població de Golmayo ( Soria).