Monument a Joan Serrats
Martorell

Plaça Joan Serrats

Joan Romagosa
    Ajuntament de Martorell. Plaça de la Vila, 46. 08760 Martorell
    Dídac Pàmies Gual

El monument es troba situat al mig de la plaça i consta de tres blocs monolítics. El més gran és un monolít de granit amb unes inscripcions al frontal i al darrera. A la part superior frontal hi ha un medalló de bronze amb el retrat de Joan Serrats, per sota d'aquest, una inscripció: "JOAN SERRAT I LLUPART -MESTRE D'ESCOLA- (PALAU-SAVERDERA 1882-MARTORELL 1954) HOMENATGE DELS EXALUMNES I DEL POBLE DE MARTORELL. 14 DE JUNY 1998". La llegenda de la banda posterior: " ALS MESTRES CATALANS QUE EN TEMPS DIFÍCILS MANTINGUEREN VIVA LA FLAMA DE LA LLENGUA I DE LA PÀTRIA. HOMENATGE DEL POBLE DE MARTORELL. 14 DE JUNY DE 1998". Just davant el monolít, hi ha dos polígons de petits disposats l'un davant de l'altre de forma simètrica.