Monument a Jacint Verdaguer
Granollers

A la zona d'eixample de Granollers

Realisme
    Ajuntament de Granollers
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

Font monumental a la memòria de Jacint Verdaguer que ornamenta el centre de la plaça dedicada a aquesta personalitat de les lletres catalanes. Consisteix en un edicle massís de pedra i totxana que té una base de planta arrodonida en forma lobulada i, al damunt, un prisma rectangular, rematat amb un fanal alt de ferro colat. A la part davantera presenta un medalló de bronze amb l'efígie de mossèn Cinto i una inscripció que posa: "A Mn. J. Verdaguer. 1955".

A la plaça hi ha uns bancs correguts en forma de quart de cercle, així com un interessant conjunt d'alzines i pins blancs que li donen molta frondositat (MUSEU DE GRANOLLERS. CIÈNCIES, 2001).

La plaça que ocupa el monument abans es deia de la Muntanya. Allí hi havia els grans edificis d'en Carrencà per a fàbriques de teixits i, a tocar d'aquesta plaça, on ara hi ha la fàbrica Serratusell, hom veia un gran tancat en el que hi havia la farinera d'en Vila (GARRELL, 1960).

GARRELL I ALSINA, Amador (1960) Granollers, vila oberta, Granollers, Gràfiques Garrell.

MUSEU DE GRANOLLERS. CIÈNCIES (2001) Arbres d'interès local de Granollers. Llista prèvia Barcelona: Comissió de Cooperació de Museus Locals de les comarques barcelonines, Diputació de Barcelona.