Monòlit de pedra de Sant Quirze Sant Quirze Safaja

Camí del Badó. Oest del Pinars del Badó
C-59 després de la teuleria, en la rotonda de l'esquerra

XXI
Voluntaris de les Fonts
Ajuntament de Sant Quirze Safaja
Núria Cabañas

El monòlit monumental de Sant Quirze Safaja es troba situat a l'entrada del camí del Badó, just davant la carretera C-59. Es tracta d'una pedra arenosa de 3 metres d'alçada on s'hi va esculpir la imatge de dos pins amb fulles caigudes a la part inferior de la banda dreta i a l'esquerra el nom de St. Quirze Safaja i El Llindar del Moianès. A la part superior hi consta l'escut de Sant Quirze Safaja i l'escut de Catalunya. A la part inferior i a l'extrem dret hi consta qui ho va realitzar: Voluntaris de les Fonts 2015. Davant hi ha un petit espai enjardinat emmarcat amb travesses de fusta.

La pedra per donar la benvinguda es troba situada a l'entrada sud del municipi, a la zona dels Pinars del Badó. La pedra la va inaugurar l'alcaldessa, Anna Guixà, durant la festa dels patrons Sant Quirze i Santa Julita. Els voluntaris que van participar en la creació de l'escultura van assistir a la missa solemne i van culminar l'acte amb una arrossada.