Molí d'en Salvador Bola
Torrelles de Foix

Hortes de migdia de Torrelles de Foix, conegudes com el Terraple
    Camí de circumval·lació de migdia, entre el carrer de Baix i el carrer Nou

Rehabilitat
    Ainhoa Pancorbo Picó

Edifici de planta rectangular amb planta baixa, pis i golfes, i teulada a doble vessant, de teula àrab, amb el carener paral·lel a la façana principal, que és a migdia. Sembla que hauria estat un molí molt petit que de ben segur que es trobaria associat d'alguna manera al molí del Sendra (fitxa 33), ja que es troba a només 11 m a migdia d'aquest. Posteriorment va ser utilitzat únicament com a habitatge, ús que encara avui se li dóna, amb accés per una terrassa habilitada al nivell de les golfes. La bassa actualment ha estat reconvertida en hort i es que el molí es troba al vessant nord de la zona d'hortes de migdia del nucli antic, regada pel rec (fitxa 146).

Probablement hauria rebut l'aigua del molí del Sendra, a pocs més de distància en direcció nord i a una cota més alta.

PALAU, Salvador (1988). "Inventari de molins fariners al riu Foix". Miscel·lània Penedesenca. Vilafranca del Penedès, p. 266, n. 17.
    invarquit.cultura.gencat.cat/cerca/fitxa?index=22&consulta=MCU0KzA4Mjg4MyU=&codi=15913