Molí d'en Jordà
Santa Susanna

Curs alt de la riera de Santa Susanna
    Al costat de la riera de Santa Susanna, entre Can Toni Cases i Can Jordà.

Dolent
    En runes, es conserva parcialment l'aqüeducte i dues construccions a ambdues bandes de la riera. L'any 2009 s'han portat a terme tasques de neteja i reparació de l'aqüeducte i de l'entorn.
    BCIL. Acord Consell Comarcal del Maresme (16/9/2008)
    Si: IPA 37585
    08261A001000790000AI
    Marc Bosch de Doria

Molí fariner del qual es conserven algunes parets de difícil interpretació, a la banda esquerra de la riera. A la banda dreta també s'hi observen paraments de l'antiga casa del moliner o la coneguda "Taverna". Es conserva, però, l'aqüeducte que subministrava aigua al molí. La construcció, de pedra lligada amb morter de calç, té tres arcades per travessar la riera de la qual s'extreia aigua. Les arcades són diferents: les més properes a la casa són semicirculars i fetes amb pedres poc treballades, mentre que la tercera és més ample i està feta amb carreus de pedra polida i ben treballada. Una de les arcades actualment està tapiada i té un clos de pedres, aprofitat com a refugi. D'entre l'abundant vegetació s'observa també la canal que aportava aigua a l'aqüeducte.

També és conegut com a Molí de la Taverna o Molí d'en Rufus.

Al segle XIV Ros de Pineda va construir una reclosa a la part alta de la riera de Santa Susanna, a prop de can Jordà i va edificar un molí. Juntament amb aquesta construcció es va edificar la casa del moliner i un espai on els pagesos esperaven el torn per moldre el seu blat, que donava el segon nom pel qual es coneixia "molí de la Taverna". La construcció actual sembla de factura més moderna.

BOU, J.; VELLVEHÍ, J. (2003). "Els molins medievals de l'Alt Maresme (ss. XI-XVI)", a II Jornades d'Història i d'Arqueologia Medieval del Maresme (octubre-novembre 2001). Grup d'Història del Casal: Mataró.
    BOU, J.; VELLVEHÍ, J. (2003). Molrà el gra. Els molins de la baixa Tordera. La Comarcal edicions, Argentona. P.44-45
    BOU, J.; GRAUPERA, J.; VELLVEHÍ, J. (2007). "Els molins medievals i Moderns del Maresme" a III Congrés d'Arqueologia Medieval i Moderna a Catalunya. Sabadell. Del 18 al 21 de maig de 2006. Actes. ACRAM. Sabadell. Vol.I , p. 165-183
    Indrets singulars del Maresme (guia de recursos). Biblioteques municipals del Maresme: Mataró (2006).
    Santa Susanna Orígens i Memòria (SSOM) (2008). "Un pas endavant". Butlletí d'Informació i Divulgació, núm. 2. Santa Susanna, p.6