Molí d'en Guineu
Subirats

Darrera la masia de la Foradada al peu del riu Anoia

La masia ha estat rehabilitada recentment, mentre que al molí li falta una part.
    Celulosa Industrial del Alto Ter
    Oriol Vilanova

Restes de la part baixa d'un antic molí fariner que es troba sota un masia edificada posteriorment. Les seves dimensions són 6,5 m. per 8,5 m., coberta amb volta de canó. Actualment encara es pot veure gairebé tot el muntatge de la mola del molí.
    La masia és de gran senzillesa, sense elements decoratius. De planta rectangular, la masia de Can Guineu està feta de blocs de pedra informes. Té planta baixa i pis, i teulada a doble vessant amb xemeneia. El portal presenta un arc escarser.

També és conegut amb el nom de Molí de Can Guineu o Molí del Racó.
    L'equip elaborador del present inventari tan sols ha pogut obtenir notícia del molí per fonts bibliogràfiques, ja que no ha pogut tenir accés al bé.

La referència documental més reculada en el temps de què disposem d'aquest molí és la compra del mateix, efectuada per Pere Mir i Ros Guineu l'any 1753.

A.A.V.V. (1992): "Informe sobre la delimitació entre els termes municipals de Subirats i de Sant Sadurní d'Anoia". Servei de Demarcacions Territorials. Generalitat de Catalunya. Barcelona.
    A.A.V.V. (2005): "Pla Director Supramunicipal de Sostenibilitat". Edita: Mancomunitat de Municipis de l'Alt Penedès. (Suport CD-ROM)
    FORNS SANTACANA, Maria; FORNS SANTACANA, Lluís (1975): "Breu estudi sobre les masies de l'entorn de Sant Sadurní d'Anoia" Tipografia Emporium. Barcelona.
    PALAU I RAFECAS, Salvador (1991): "Els molins fariners de la conca de l'Anoia". Miscel·lània Penedesenca, 1991, p. 616. Vilafranca del Penedès.
    QUEROL, Carles (2005): "L'Atles de Can Guineu (1400-1865). Sant Sadurní d'Anoia i Subirats en la cartografia de Jaume Mir i Molins".