Molí d'en Barri
Bigues i Riells del Fai

Polígon industrial de Can Barri. C. dels Esqueis, a tocar del riu Tenes

XVII-XIX
    Regular
    La façana que dóna al riu Tenes i part de l'estructura interior s'han mantingut inalterats malgrat les reformes i la rehabilitació.
    Decor Stones SL; Polígon Ind. Can Barri Bigues 08415
    Anna Soteras i March

Edifici de planta rectangular, de dues alçades, amb la planta baixa semisoterrada, que quedava parcialment sota la bassa. La coberta és de teula àrab a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana principal. Conserva les obertures emmarcades en pedra arenisca de la zona, així com el portal principal. A l'interior, encara hi ha part del paviment de tova original. Va ser molt reformat al segle XIX, amb l'adaptació de la planta primera com a habitatge, i es van desplaçar les finestres del primer pis cap a dalt, conservant les pedres originals. El portal és de traça barroca. No es conserven ni la maquinaria interior ni la bassa.

Els actuals propietaris conserven una fita del molí, amb la data 1848 gravada a la pedra.

Antigament era el molí de Can Barri. Els propietaris anteriors hi van fer força reformes, especialment al primer pis i a la façana posterior, eliminant la bassa. Actualment és l'oficina d'una de les indústries de la zona. Pot ser que l'edifici del s. XVIII es construís sobre un edifici anterior.