Molí del Torremitja
Calonge de Segarra

Calonge de Segarra
    Emplaçament
    Es troba situat entre Els Pilots i el nucli d'Enfesta, en un cami que baixa cap al Torrent de l'Arç.
    515

41.77384
    1.49326
    374773
    4625764
    08036 - 29
    Dolent
    L'estat de conservació és deficient. Solament conserva la sala de moldre. La resta d'estructures han desaparegut.
    IPA: 40660
    08036A002000030000GA
    Jordi Seró i Ferrer. [IN] SITU SCP

El molí fariner de Torremitja, està situat prop de la masia que li dóna nom, mig enderrocada, just al sud. Es tracta d'un molí de mitjanes dimensions en runes, parcialment cobert de vegetació, del que es conserva alguns murs de l'edifici. Està construït amb murs de maçoneria de pedra irregular. Cal destacar, l'obertura que dóna a una sala coberta en volta de pedra treballada de forma d'arc apuntat, on es conserva l'espai que ocupava la mola.
    La bassa es troba a la part sud-est, adossada al molí, on es poden veure part dels murs d'aquesta, que ens delimita l'espai que ocupava. No obstant, avui en dia està totalment coberta de terra.

Aquest molí estava vinculat a la masia de Torremitja. Possiblment és posterior a la casa, essent el segle de construcció el segle XVIII (com altres molins de l'entorn).