Molí de Villar
Sant Feliu de Codines

Masia el Villar

Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Molí construït sota la l'era del mas Villar. Al mur que hi ha sota l'era hi ha una gran obertura d'arc rebaixat ceràmic on trobem el molí. S'hi accedeix per un portal d'arc rebaixat de pedra, tot descendint un graó. És una sola cambra coberta amb volta de pedra, on encara s'observen en el morter les marques de l'encofrat de canyís de com va ser feta. En un costat s'hi conserven les moles de dalt i sotana, davant les quals hi ha la farinera on queia la farina feta de pedra. La mola de dalt està datada de l'any "1794". El paviment és empedrat, amb dues moles gastades reaprofitades.

No s'ha pogut accedir al carcabà.

El molí del Villar té una situació i característiques poc habituals. Està situat sota l'era de la casa i s'abastia de l'aigua del torrent que hi ha aprop, que era desviada fins a omplir la bassa que hi ha a sobre. Des de la bassa, queia l'aigua amb força fins al carcabà, on feia girar les moles del pis superior. Es tracta d'un molí de petites dimensions on no hi ha la part on hi residia el moliner.