Molí de Rofes
La Llacuna

Carrer Baixador del Molí

Juan Garcia Targa

Construcció tradicional amb planta baixa i dos nivell, sostre a doble vessant i cobertura de teules corbes. Porta amb arc de mig punt rebaixat format per dovelles de pedra escairada. Els paraments restaurats són fet amb pedra i lligats amb morter. Davant la façana hi ha una petita era, actual jardí de la casa.

No vaig poder accedir-hi a la propietat fet que m'impossibilita't concretar l'estat de conservació de la maquinaria del molí.

A l'obra de Ramon Llenas, pàg. 167, es fa esment a l'existència de dos molins a Rofes a finals del segle XVIII que servien per bastir d'aigua els horts de la zona. Durant el primer quart del segle XX, la introducció de la força motriu a La Llacuna, determinà la pèrdua progressiva d'importància d'aquests molins.

Llenas i Costa, Ramon. 1980. Apunts històrics de La Llacuna. Vilanova i la Geltrú