Molí de l'Abadal
Avinyó

Al costat del Mas Abadal

si, IPA
    S.A.T. Can Horta C/ Convent, 20 08251 - Santpedor
    Marc Cucurella Pinilla

Edifici de planta baixa, pis i golfa amb una superfície aproximada de 405 m2. La coberta és de dues vessants que fan el desguàs a les façanes laterals. L'acabat exterior és de pedra vista, la porta amb llinda de pedra i les obertures emmarcades amb rajoles ceràmiques. S'observen modificacions en les obertures, algunes han estat tapiades amb maons. La coberta ha estat intervinguda recentment. Té un cobert i una pallissa. Se situa en un entorn rural envoltat de camps de conreu i bosc i al costat de l'Abadal.

La riera Gavarresa donava energia a diversos molins al llarg del seu recorregut. A la zona d'Horta hi havia dos molins, un de desaparegut al Plà del Rial, i l'altre encara dempeus: el molí de l'Abadal, actualment reformat com a habitatge.

- CAMPS, Joaquim (1965). Les Cases Pairals Catalanes, Ed. Destino, Vitoria.
    - IGLESIAS, Josep (1979). El Fogatge de 1553, Ed. Fundació Vives i Casajuana, Barcelona.