Molí de la Crespiera
Moià

Seguint la riera de Passarell en direcció a llevant després d'unes feixes de pins.

XIII-XVIII
    Caldria netejar la zona i consolidar les poques estructures que encara hi queden..
    Cristina Casinos

Molí en runes tapat per la vegetació. Només s'entreveu un fragment de la façana sud d'uns 5 m aproximadament. La factura és de grans carreus de pedra gres amb morter de calç. A la banda de llevant hi ha una escala de cargol que permet pujar a una habitació que semblaria haver estat una cuina (hi ha una pica que drenava directament sobre la bassa del molí),
    No s'observa el maquinari, tot i que es pot determinar on era la sala de moles. Té una gran bassa, que recollia l'aigua dels dos torrents a l'entreforc dels quals es troba. En el torrent de la Crespiera encara es veu la resclosa, parcialment enderrocada i feta amb grans carreus. El pou fa 1,80 m de diàmetre i uns 5 m d'altura.

Es conserva una fotografia d'aquest molí que circula per internet d'aproxiamdament fa un segle

Ja se'l cita en documents de la notaria de Moià a finals del segle XIII i primers anys del XIV, tot i que la factura indica un molí de tipologia moderna.