Mina vella del Collet
Guardiola de Berguedà

Al costat de la riera de Foix. Ctra. B.400 passat la riera a l'esquerra surt una pista que hi va

Embeguda per l'explotacó de Carbones del Collet.
    Si. Núm.594 IPIC (inventari de Patrimoni industrial del Catalunya)
    Pere Cascante i Torrella

Despareguda ja que es va amortitzar per a construir els edificis i un taller de les mines del Collet i actualment no en queda res llevat d'un tros de mur. N'hem pogut localitzat la seva situació gràcies a Josep Oriola.

Explotació oberta des del 1940 al 195. La concessió de CARBONES DE BERGA S.A, la va explotar fins a 1948 quan va passar a ser una filial de Carbones del Collet S:A i la va convertir en galeria d'extracció.

CASAS SOLER, QUIM (2004). "Explotacions mineres" a Erol. Splement núm. 3 . p.31-33. COBOS GUIXÉ, XAVIER; PASTOR HERNÀNDEZ, CARLES (2011). Guardiola de Berguedà. Records d'un instant. Zenobita edicions. ORIOLA, JOSEP; SOLER RAMON (1997). Relleu fotogràfic de les mines del Bergueda. Berga