Mina del pla del Buc
Guardiola de Berguedà

Carretera B.400 pk, 3,5 trencall a l'esquerra per la pista de Sant Corneli, Seguir 2 km fins al pla

L'entrada i la boca mina estan cobertes de vegetació i fang. Només es pot veure la part superior.
    Sense accés
    Pere Cascante i Torrella

Per damunt de la mina de l'Urruti i abans d'arribar al pla del Buc trobem al costat d'una torrentera i en un lloc molt humit les restes d'aquesta antiga explotació. N'hem localitzat la boca mina amb restes de l'esvoranc i dels piquets de fusta de l'entrada. Encara hi ha el carregador del carbó i el camí d'accés. Està al costat d'un torrent en un lloc obac i humit.

Entre 1951 i 1954 Bartolomé Casas de Cementos Collet S.A explota una altre mina de carbó de 400 m de longitud prop del pla del Buc. Va ser una concessió que va tenir un curt període d'explotació.

CASAS SOLER, QUIM (2004). "Explotacions mineres" a Erol. Splement núm. 3 . p.31-33. ORIOLA, JOSEP; SOLER RAMON (1997). Relleu fotogràfic de les mines del Bergueda. Berga