Mina de turba
La Torre de Claramunt

Al nord del carrer del Boix i del carrer del Pi. A la Vinya del Conill.

Es desconeix si encara queden restes dels pous i les mines.
    P. Barbado

Mina de turba del que resten el pou miner, caseta dels motors dièsel per generar energia elèctrica i emplaçament dels motors elèctrics per accionar el muntacàrregues de la mina, caseta dels miners, antiga caseta semisoterrada dels miners, explanada de tria del carbó, moll de càrrega i terrera i possibles restes d'una boca de mina i una escombrera.

En el seu interior s’hi van localitzar restes de mamuts i altres mamífers. Segons informació recollida, els investigadors de l’Abric Romaní van elaborar un projecte per fer-hi una intervenció arqueològica.

La visita es va realitzar amb el veí de la Torre de Claramunt, Sr. Josep Domingo Martí.

Per la informació que tenim la seva obertura es va produir durant la postguerra en el context de la manca de combustibles de l'autarquia.

Informació sobre la mina proporcionada per l'empresa Cat patrimoni