Mina de Nostra Senyora de la Bonanoba
Arenys de Mar

Rial d'en Butifarra (Polígono 3 Parcela 22)
    Al costat de la Depuradora

Es troba mig colgada per l'interior.
    Jordi Montlló Bolart

Boca de mina situada al costat esquerre del Camí de Canet de Mar a Arenys de Munt, just per sobre de la C-32 i molt a prop de la Depuradora d'aigües d'Arenys de Mar. Està feta de maons, amb la volta i el capcer de punt rodó. Denota certa voluntat ornamental amb una arcada de maons a sardinell i una franja de costat a costat de maons drets i una vora en el capcer. En el frontó del capcer hi ha col·locada una placa de marbre on s'hi pot llegir: "AVE MARIA / TU HONORIFICENTIA POPULI NOSTRI / TU ERES EL NONOR DE NUESTRO PUEBLO / MINA DE NUESTRA / SEÑORA DE LA BONANOBA / 1885".

Al darrera hi ha la bassa que recull o, més ben dit, recollia, l'aigua de la mina. És de grans dimensions i de planta rectangular. A l'angle nord-occidental hi ha una petita construcció, de planta quadrada i coberta piramidal. Possiblement  es tracti del punt d'entrada actual de l'aigua de la bassa.