Mina de Can Mureu (o Can Moreu)
Vallromanes

Sot de Vellucre
    Pujant per un corrriol que surt de davant de Can Galantó, a 100 m.

Catáleg Bens a Protegir POUM 2008. F-06. Font. Element d'Interès.
    J.Montlló/M.Bosch (ACTIUM SCP)

Mina de la casa de can Moreu, excavada a la roca natural (sauló) amb l'entrada reforçada per obra (maons). A la sortida de la mina hi ha una canalització que condueix l'aigua a un safareig fet d'obra que concentra l'aigua per aprofitar-la pel rec. La boca -amb volta- amida 1'60 x 0'50 m. La canal s'endinsa amb una suau inclinació cap el torrent de Can Serra. Nomes surt un fil d'aigua en època de sequera, i aquest enfila cap el safareig -a un nivell més baix- mitjançant un reguerol cobert de cairons. El safareig, construït d'obra, amida 5 x 4 x 1'30 m, i presenta un rentador de cairons que ocupa tota la cara de llevant, on hi ha el bonó de regulació d'aigua que cau al rec. La meitat del costat N. presenta rentadors de pedra , amb un d'especialment elevat per picar la roba.

No confondre la font-mina de can Moreu amb la font del Moreu (fitxa 102)

GARCÍA-PEY, ENRIC (2003). Vallromanes. Noms de lloc i casa. Ajuntament de Vallromanes.