Mina de Can Camp
L'Ametlla del Vallès

  Vallès Oriental
  Can Camp
  261

  Coordenades:

  41.66361
  2.25894
  438305
  4612694
  Número de fitxa
  08005-136
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Obra civil
  Modern
  Segle
  XVIII
  Any
  1753
  Estat de conservació
  Dolent
  Avui dia encara es conserven alguns pous de registre però l'estructura està molt malmesa.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Sense accés
  Productiu
  Titularitat
  Pública
  Varis propietaris
  Autor de la fitxa
  Jordi Puig Roca i Virginia Cepero González

  Mina que captava l'aigua del torrent del Verder per mitjà d'una resclosa, situada a sota les Roquetes, i era conduïda subterràniament cap a una galeria excavada a mà. Uns metres més enllà, hi havia l'entrada per netejar-la.
  Aquesta mina, que data de l'any 1753, fou construïda amb uns sistemes arcaics. En alguns punts es pot apreciar la manca de coincidència de les galeries que es feien des de diferents pous de registre, fet que va generar la modificació de la secció en alguns trams.

  Les coordenades UTM corresponen a un punt del traçat pròxim a Can Camp.

  És una de les infrastructures mes espectaculars del passat agrícola del poble. El recorregut de la infrastructura seguia el torrent del Sorral pel marge esquerre, passava per sota de Can Lluch, creuava la carretera de Bigues entre Cal Carreter i Can Matalot i seguia, ja dins de Can Camp, fins a la font i les basses que hi havia sobre la masia. En total hi havia gairebé un quilòmetre de galeries, algunes d'elles a més de 15 m de profunditat.

  PUIG I ROCA, Jordi (2007). Masies de l'Ametlla del Vallès. L'estructuració d'un territori durant mil anys. Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès.