Mil·liari de la Teuleria de l'Albanell
Malla

III-IV
    No conserva la part superior.
    Bisbat de Vic, C/ Santa Maria, 1. 08500 Vic
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Al Museu Episcopal de Vic s'hi conserva un mil·liari provinent de la Teuleria de l'Albanell de Malla. Es tracta d'un bloc monolític de gres i de base paral·lelepipèdica, que no presenta inscripcions. Amida 2,10 metres d'alçada, 0,60 m. de base i 0,68 m. de diàmetre i no conserva la part superior. Les restes d'un tret vertical a la part superior indiquen que estava inscrit.

Va ser descobert el 1885 i va ser traslladat al temple romà, juntament amb els que es van localitzar al molí de les Canes.

FABRE, G.; MAYER, M.; RODÀ, I. (1982). "Epigrafia romana d'Osona", Ausa. Vic: Patronat d'Estudis Ausonencs. RODÀ, I. (1989). Catàleg de l'epigrafia i de l'escultura clàssiques del Museu Episcopal de Vic. Vic: Patronat d'Estudis Ausonencs i Museu Episcopal de Vic.