Memorial a les víctimes de la Covid-19
Polinyà

A l'angle nord de la plaça

XXI
    Lluís Cera
    Ainhoa Pancorbo Picó

Monument a les víctimes de la Covid-19 instal·lat a la plaça de la Vila el dia 8 de juliol de l'any 2021.

Està format per una base de ferro sobre la qual es troba una escultura, en marbre de Carrara i ferro.

A la base s'hi pot llegir:

"En record de les víctimes de la Covid-19.

En reconeixement a les persones que han treballat en primera línia durant la pandèmia.

I per totes les abraçades que vam deixar de fer-nos.

Polinyà, juliol del 2021"

Durant la seva inauguració es va agrair la tasca de totes aquelles persones que van treballar en primera línia i als voluntaris que hi van col·laborar, així com també es va fer un reconeixement a les comunitats educatives per la seva ràpida adaptació a la situació.

La COVID-19 és una malaltia respiratòria infecciosa causada pel virus SARS-CoV-2, estretament relacionat amb el SARS-CoV però amb una capacitat de disseminació mundial molt més alta que la pandèmia que aquest darrer va provocar entre els anys 2002 i 2003.El primer cas es va identificar a Wuhan, Xina, el desembre de 2019, moment a partir del qual es va estendre arreu, donant lloc al brot de coronavirus 2019-2020. L'11 de març del 2020, l'Organització Mundial de la Salut va declarar que el brot era una pandèmia. Després d'un confinament i de diverses mesures restrictives per tal d'evitar o frenar els contagis, l'estiu de l'any 2021 les mesures de restricció es van començar a aixecar.