Materials d’Òrrius al Museu de Granollers
Òrrius

VII-I aC
    Museu de Granollers
    Científic/Cultural
    Museu de Granollers
    Virgínia Cepero González

El Museu de Granollers disposa de materials arqueològics procedents de la zona Céllecs, tot i que consten com a pertanyents al municipi de la Roca del Vallès.

La relació és la següent:

• Del poblat ibèric de Céllecs:
      • Registre 2828: bossa de material arqueològic.
      • Registre 5463: bossa de material arqueològic.

Ambdues bosses, que són producte de prospecció, contenen material rodat d’època ibèrica, principalment fragments de ceràmica informes a torn.

• De Céllecs (no precisa que es tracti del poblat):
      • Registre 6259: fragment de sivella de bronze ibèrica. Publicat a PANOSA, M.I (2012) Els ibers del Vallès Oriental. Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, p. 30, Fig. 17.
      • Registre 6615: punta de sageta (lític), amb aletes i peduncle. Donació de Josep Estrada. Està informada com a neolítica, però també podria ser calcolítica. Publicada a ESTRADA, J. (1993) Granollers a l’antiguitat. Granollers: Tarafa, editora de publicacions, p. 27.
      • Registre 6616: destral o aixa prehistòrica. Donació de Josep Estrada.

Informacions facilitades per Marc Guàrdia (Museu de Granollers).

El Museu de Granollers ha actuat com a focus de recerca arqueològica dins de l'àmbit comarcal durant varies dècades. Aquest fet ha repercutit en la col·lecció arqueològica del seu fons. L'abast geogràfic s'estén per tota la comarca del Vallès Oriental. El material de Céllecs està inventariat com a pertanyent a la Roca del Vallès.

ESTRADA, J. (1993) Granollers a l’antiguitat. Granollers: Tarafa, editora de publicacions, p. 27.