Masramon Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Cristòfol de Vespella
  A 1050 metres per pista asfaltada de la carretera BV-4601, punt quilomètric 9'600

  Coordenades:

  41.96904
  2.18557
  432518
  4646660
  08100-60
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Modern
  XVIII
  Bo
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Sense ús
  Privada
  Ref.Cad: 08099A02200038
  Jordi Compte

  Masramon es troba situada en una zona elevada a l'extrem oest de la parròquia de Sant Cristòfol de Vespella, pocs metres al sud del mas Sant Vicenç tot i que en un nivell inferior.
  Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum de planta baixa i primer pis, bastit amb murs de maçoneria de pedra amb poc morter que en algunes parts mostren una distribució en filades regulars. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
  La façana principal, orientada al sud-est conté a nivell de planta baixa un portal i una finestra emmarcats amb pedra treballada i llinda de fusta i una espitllera emmarcada amb pedra treballada. Al primer pis hi ha dues finestres, una emmarcada amb monòlits de pedra treballada i una altra, sobre el portal, emmarcada amb pedra bisellada i ampit motllurat. Just sota teulada hi ha una finestra emmarcada amb pedra treballada i llinda de fusta. Davant la façana hi ha una pati o lliça delimitat amb murs de maçoneria de pedra i amb l'accés a l'oest, on hi ha un portal d'arc rebaixat emmarcat amb pedra treballada.
  La façana sud-oest conté dues finestres a la planta baixa, una amb llinda de fusta, i dues finestres al primer pis, una emmarcada amb monòlits de pedra treballada i l'altra amb monòlits de pedra bisellada i ampit motllurat.
  La façana nord-oest conté a nivell de planta baixa un mur de contenció de formigó adossat que sosté tant la casa com l'important desnivell que separa la masia del pla superior on es troba el mas Sant Vicenç. A nivell de primer pis hi ha una finestra emmarcada amb pedra treballada.
  La façana nord-est conté únicament una finestra a nivell de primer pis i conserva restes d'un antic arrebossat.