Masia d'Ancosa
La Llacuna

Plana d'Ancosa

Fruit de l'abandonament i de l'acció antròpica descontrolada
    Juan Garcia Targa

Conjunt arquitectònic de grans dimensions format per dos habitatges delimitades per un mur perimetral fer amb pedra que li dona un caire evidentment fortificat. La casa principal presenta la porta amb accés d'arc de mig punt amb dovelles, pedra homogènia als paraments, dos pisos, golfes i el sostre a doble vessant i cobertura de teules corbes. Finestrals amb pedra treballada, algunes mostres dels picapedrers i interior molt malmès i corredor d'accés a la porta principal amb construccions modernes defineixen el gruix del conjunt. L'altra construcció presenta els mateixos trets formals però molt més petita i perpendicular a l'anterior.

Valls i Prat, Marcel·lí. 1984. Cronologia històrica de la Llacuna; Llenas i Costa, Ramon. 1980. Apunts històrics de La Llacuna. Vilanova i la Geltrú; Diputació de Barcelona Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya: l'Anoia.