Masia Bellestall Argençola

Anoia
Plans de Ferran
S'hi arriba per un camí que surt al nord de la Pobla de Carivenys. A continuació de Cal Gomar.
659

Coordenades:

41.58172
1.44557
370424
4604503
08008-67
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
Contemporani
Popular
XVIII-XIX
Dolent
L'edifici principal ha perdut gran part de la coberta. Les estructures interiors la majoria han caigut, i les que no, poc els hi queda per enderrocar-se. Els murs exteriors es troben en un estat de conservació pèssim. Les edificacions annexes totes estan en ruïnes, sobretot les situades al nord del conjunt.
Inexistent
Fàcil
Sense ús
Privada
08008A009000820000ID
Jordi Seró i Ferrer. IN SITU S.C.P.

Envoltada de camps de conreu, a sobre de la riera de Clariana, hi ha la Masia de Bellestall, formada per l'habitatge, i bastantes edificacions annexes a dia d'avui la majoria ensorrades.
L'edifici principal , de planta quadrada, consta de planta baixa, planta de pis i golfes. Alçat amb petits carreus de pedra irregular del país, disposats horitzontalment. La coberta quasi caiguda, és a dues vessants ( est-oest) amb teula àrab. L'accés principal es situa a la façana est, tot i que no es conserva l'entrada. La part central d'aquesta façana s'ha perdut. Hi ha pocs elements destacats en la resta de façanes, exceptuant la sud, on hi trobem una petita finestra amb brancals i llinda de pedra. En aquesta mateixa façana, el costat est, s'hi va afegir un contrafort en tota aquesta part. Esmentar que façana principal i la nord, hi ha arrebossat, i la sud i oest són a pedra vista.
A l'interior s'hi observa una arc apuntat poc pronunciat. També s'observen les parets pintades de color blau.
Davant de les façanes nord i oest hi trobem les estructures de diferents edificacions, pràcticament ensorrades. Les situades davant la façana sud, tot i que es conserven, l'estat de conservació és deficient.
La vegetació envolta totes les edificacions d'aquest conjunt arquitectònic.