Maset del Lledoner
Vallirana

Carrer del riu Freser, 1 - Urbanització del Lledoner
    Formant cantonada amb el carrer del riu Llobregat

Adriana Geladó Prat

Masia urbana completament reformada, envoltada d'un jardí amb piscina. Presenta una planta irregular formada per tres cossos adossats. L'edifici principal, orientat al carrer del riu Llobregat, és rectangular, amb la coberta de teula àrab de dues vessants i està distribuït en planta baixa i pis. Presenta un portal d'accés d'arc rebaixat bastit amb maons, damunt del qual hi ha una laca de fusta amb el nom i l'any 1756 gravat. La resta d'obertures són rectangulars, les de la façana principal de mida petita mentre que la resta són més grans i han estat reformades. Al costat del portal sobresurt el forn, amb coberta de teula àrab. Adossat a la façana de migdia del volum principal hi ha un volum de planta baixa i terrassa al pis. El darrer cos s'adossa al principal per la banda de ponent i ha estat completament reformat. A l'interior es conserva bona part del paviment original de rajola, així com l'escala que dóna accés al pis superior. També hi ha el forn i dues xemeneies de revoltó. La construcció presenta els paraments arrebossats i pintats.

Segons sembla és probable que l'edifici fos originari de l'any 1756. Actualment, la casa es lloga com a equipament de turisme rural.

RICH LLORENS, Judit (2015). Inventari del Patrimoni Cultural de Vallirana. Treball de pràctiques UAB / Ajuntament de Vallirana.