Mas Soler
Mediona

Al nord de l’edifici principal de Mas Soler, en una zona de pàrquing.
    Emplaçament
    A l’oest del barri de Cal Xombo i de la Masia dels Agullons, en una parcel·la agrícola al nord de Mas Soler.
    569

41.47881
    1.58255
    381656
    4592881
    08122 - 596
    Neolític
    (-5500-1800); II-I aC; XVI-XVIII
    Possiblement l'activitat agrícola ha malmés el jaciment.
    Fitxa PAP052 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    4131 Inventari Patrimoni Arqueològic
    08121A026000020000WL
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Durant les prospeccions realitzades a l’indret els anys ’80 del segle XX es van localitzar restes de cultural material de tres cronologies diferents. Aquestes s’estenien pels camps de cereal i vinya situats al volant de l’edifici. En concret es van trobar restes d’indústria lítica atribuïbles al neolític, però que podrien ser conseqüència de la dinàmica de vessant. També es va localitzar ceràmica comuna ibèrica, molt escadussera i ceràmica medieval i vidrada moderna.

De fet és aquest ultim el conjunt més destacable tant quantitativa com qualitativament, en relació segurament amb l’origen constructiu de Mas Solé o un edifici anterior emplaçat al mateix indret.

Catalogat com jaciment de Can Solé.

Prospecció dels terrenys feta per J. Gallart als anys ’80 del segle XX al voltant dels terrenys de la Masia