Mas rònec de Viladoms
Castellbell i el Vilar

Els Pivents

XVI-XIX
    Es conserven molt poques restes que la vegetació oculta.
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Restes de murs d'un metre d'amplada i uns trenta a quaranta centímetres d'alçada màxima, de pedra que deixen entreveure una construcció de planta quadrangular, amb dependències, ubicat al capdamunt d'un turó roquer, on només hi creix brolla de romaní amb alguna alzina.
    S'hi accedeix per la pista que procedent de cal Robert va cap a la font de la Canaleta, dins del municipi de Rellinars. La construcció es localitza a mà esquerra de la pista, just en un revolt que fa el camí abans de canviar de terme municipal. Està envoltada per brolla de romaní, amb mata, roldor i argelaga.

Aquestes restes van ser descobertes després d'un incendi per la família de cal Robert. La informació i l'accés al jaciment ha estat possible mercès a la informació facilitada per Aram Gonzàlez.

Nom donat per Joan Valls, historiador de Castellbell i arxiver.