Mas Rabassa
Olèrdola

Can Rabassa
    Camí d'Olèrdola

XVII-XX
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

El Mas Rabassa és una masia del segle XVII que va ser ampliada els segles XIX i XX. Està envoltada per diversos cossos annexes que es tanquen formant un pati frontal. El volum principal és de planta quadrangular i s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures, amb el portal d'arc de mig punt adovellat al centre. Els finestrals del pis són de de pedra carejada, amb una motllura superior. Els dels eixos laterals són d'arc escarser i tenen sortida a balcons de baranes forjades. Les façanes laterals i posterior tenen les obertures d'arc pla de pedra carejada i arrebossades, disposades de forma aleatòria. A la façana lateral, on hi ha la portalada del baluard d'arc escarser de pedra, s'hi adossa un cos de dos nivells reforçat amb contraforts, que a cada costat té sortida a una terrassa transitable amb baranes ceràmiques. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat.