Mas Cambó/Can Cambó vell
Gualba

Finca de Can Cambó, al costat de la carretera de Sant Celoni
    Sud del terme

P. Barbado. OPC

Edifici de planta rectangular orientat SE-NO amb un pati interior. El cos principal és un edifici rectangular amb coberta a 4 aigües i carena paral·lela a la façana. El ràfec està suportat per vigues de fusta.
    La façana a SE presenta una estructura simètrica en els seus tres pisos. A la planta baixa hi ha la porta principal d'arc de mig punt i carreus de pedra i un trencaaïgues que resegueix l'arc. A cada costat hi ha una finestra amb carreus i ampit de pedra i trencaaigües decorat. A la planta superior hi ha tres finestres, les dues laterals són del mateix tipus que les de la planta baixa però sense trencaaigües, però la del centre és de major tamany. A la planta superior hi ha tres conjunts de finestres d'arc de mig punt, en dos és tracta de finestres triples però al centre són 4 finestres geminades, els pilars són de pedra així com l'ampit.
    Al costat est de la façana hi ha un terrat amb barana balaustrada. La façana que dona al terrat també presenta finestres de mig punt.
    Al costat est hi ha una torre de cuadrada, a façana presenta una petita finestra d'arc deprimit convex amb carreus de pedra. A la planta superior hi ha una finestra triple d'arc.

L'antiga masia es reconstruí totalment als anys 40. En refer-se la casa es va construir una capella a l'alçada del primer pis de la torre a la cara de llevant sobre el portal. S'hi entra des del terrat, espai aquest que es va preveure com a lloc per seguir l'acte religiós, quan l'espai interior estigués ple.
    Actualment la masia i les terres estan dedicades a l'esbarjo on s'hi ha instal·lat un camp de golf i una hípica.