Màquina de tornejar
Martorell

Rotonda de Ca n'Oliveres
    Cruïlla entre l'Av. De Montserrat i Av. Joaquim de Barnola

Ajuntament de Martorell. Plaça de la Vila, 46. 08760 Martorell
    Dídac Pàmies Gual

Torn de ferro forjat i potes de ferro colat fabricat per l'empresa alemana Schuchardt i Schütte, que començà la fabricació d'aquest producte vers l'any 1915 i perdurà durant el segle XX. La màquina té una longitud de 2,5m i una alçada de 1,3m.

Aquest torn va ser utilitzat per l'empresa martorellenca "Oasis Muebles de Tubo SA" , que fabricava mobiliari a gran part de les escoles d'Espanya a través de les adjudicacions que rebé del Ministeri d'Educació i Ciència, al llarg de la segona meitat del segle XX, fins que tancà portes l'any 1990. La fàbrica s'ubicava a l'espai que actualment ocupa el recinte firal de Ca n'Oliveres. El torn que s'exposa a la rotonda de la cruïlla entre el carrer de Montserrat i l'Avinguda de Barnola i Bassols fou guardat com a record pels treballadors de la fàbrica qui, a inicis de l'any 2014 sol·licitaren a l'Ajuntament de Martorell de col·locar-lo a la rotonda existent davant del que era l'entrada principal de la fàbrica, com a record de l'existència de la mateixa.