Maquetes de la Mina
Saldes

Saldes. Plaça Pedraforca s/n. 08697 SALDES

Col·lecció
    Ignasi Camps
    Ajuntament de Saldes. Pl. Pedraforca s/n. 08697 SALDES
    Cortés Elía, Mª del Agua

Col·lecció de maquetes relacionades amb els sistemes d'explotació a les mines. Fan un repàs al tipus d'explotació tradicional, com l'extracció amb esibació efectuada per nens, fins al sistema d'explotació actual amb el minador, màquina utilitzada per l'extracció del carbó a la mina de Carbons Pedraforca.

Maquetes consruïdes per Ignasi Camps, artesà de Bagà que es dedica a fer maquetes de diferents elements, princpalment arqitectònics de la comarca. Era miner, per la qual cosa coneix molt bé l'explotació minera de Carbons Pedraforca, així com els tipus d'explotació antiga. Per la seva realització va rebre molta informació de José Luis Bermúdez Méndez, director de Carbones Pedraforca. En orígen les maquetes estaven destinades a l'exposició del Museu Comarcal de Berga, però en no fer-se aquest, es an donar a l'Ajuntament de Saldes.