Mapa de la parroquia de S. Martin de Sesgleyoles, y sus contornos, obispado de Vich, y corregimiento de Cervera (ICC)
Sant Martí Sesgueioles

Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona

41.702027907274
    1.4882255029682
    374215
    4617798
    08228 - 82
    1798
    Mirambell i Giol, Francesc
    Legal i física
    RM.294874_complet. Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC)
    Científic/Cultural
    Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC)
    Josep Anton Pérez Arriaga (TRÍADE Serveis Culturals)

El mapa de Sant Martí Sesgueioles va ser dibuixat per Francesc Mirambell quan era rector de la parròquia i editat a Cervera l'any 1798. El va gravar en fusta després d'haver mesurat pertinentment la superfície representada. El mapa pròpiament dit va acompanyat, com era costum a l'època en aquest gènere de publicacions, d'una memòria en la que de forma resumida es descriu Sant Martí i se n’explica la història. Totes les cites històriques que s’hi fan són referenciades amb document que es trobaven tant a l’arxiu parroquial com al consistorial. El document també descriu l’activitat econòmica de la vila, l’agricultura i les manufactures.

BERNAT, Pasqual (2015). Mn. Francesc Mirambell i Giol (1761-1822). Naturalista i erudit. Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles.

MIRAMBELL, Francesc (1798). Mapa de la parroquia de S. Martin de Sesgleyoles, y sus contornos, obispado de Vich, y corregimiento de Cervera [llibre complet] en la Imprenta de la Pontificia y Real Universidad