Majòlica de Sant Eloi
Taradell

Pl. de Santa Llúcia, 20

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Majòlica situada a la façana d'una casa. És rectangular i està feta amb ceràmica vidriada. Hi ha representat Sant Eloi a la part central, ocupant bona part de la majòlica, amb els atributs de bisbe amb la mitra, la corona de cercle i la capa, amb diverses escenes de la seva vida al fons. El marc és fet amb rajoles de ceràmica vidriada que incorporen motius vegetals ocres, blancs i blaus.

La tradició de col·locar majòliques a les façanes de les cases del nucli de Taradell es remunta al segle XVIII, i es va prolongar fins als segles XIX i XX. Són el testimoni de la devoció popular a diversos sants, que són representats segons la forma icònica tradicional perquè siguin fàcilment reconeixibles.

Diversos autors (1966). La vila de Taradell al transcurs dels segles, Taradell, núm. 213. 6-9.